Hitta bra flyttfirmor i Stockholm

Ska du flytta från en bostad till en annan? Kanske är det företaget som är i behov av större lokaler och kontoret ska byta plats? Oavsett vad det är för typ av flytt du behöver genomföra kan det vara en god idé att använda en professionell flyttfirma för uppgiften. En flyttfirma kan inte bara hjälpa privatpersoner som ska flytta bohag, utan anlitas även av företagare såväl som fastighetsägare för transport såväl som bärhjälp.

I Stockholm finns det många bra flyttfirmor du kan använda dig av, men vilken som passar just dig bäst är individuellt. Därför är det rekommenderat att jämföra företag innan du väljer, för att på så sätt säkerställa att flyttfirman kan tillgodose alla dina behov. Att jämföra är helt kostnadsfritt, samtidigt som det ger dig en möjlighet att se vad som finns därute. En offertförfrågan är dessutom giltig i cirka 14-30 dagar, så att du kan titta igenom erbjudandena och boka i lugn och ro med flyttfirmor stockholm.

Jämför flyttfirmor – detta ska du titta efter
Är du van att jämföra produkter eller tjänster på nätet? Bra! Det kommer nämligen komma till stor användning när du ska jämföra flyttfirmor. Ett vanligt misstag är dock att bara titta på priset och glömma många andra viktiga aspekter som är precis lika värdefulla. Visst är det skönt om du kan få till ett lågt pris, men om du inte får den hjälp du behöver kommer du ha ångrat att du inte betalade lite mer.

F-skatt – En flyttfirma ska vara registrerad för F-skatt. Utan F-skatt missar du möjligheten att använda RUT-avdraget och kommer således behöva betala fullt pris. Du kommer också behöva stå för flyttfirmans arbetsgivaravgifter, vilket innebär ännu högre kostnader i onödan.

Recensioner och omdömen – När du gör en jämförelse via offerter kommer du inte få koll på recensioner och omdömen. Se därför till att du använder dig av en opartisk sajt för att se vad tidigare kunder tycker om företaget.

Testa kundtjänst – När du har hittat en flyttfirma du är intresserad av kan det vara bra att kolla servicenivån på kundtjänst. Testa att ringa in till flyttfirman och ställa några enkla frågor om offerten eller eventuella försäkringar och garantier. Det är viktigt att du känner att du blir bemött på ett trevligt och professionellt sätt.

Tjänsteutbud – Har du efterfrågat offerter från flera olika flyttfirmor har du säkerligen redan varit tydlig med vad du behöver hjälp med. Skulle det däremot vara så att du även vill ha hjälp med andra tjänster kanske dessa inte är specificerade i din offert. Se efter vilket tjänsteutbud som flyttfirman har och om det finns andra tjänster som du kan vara i behov av längre fram. Du kanske helt plötsligt vill lägga till emballage, bärhjälp eller transport till återvinningen.