Städhjälp när tiden inte räcker till

När jobbet tar mycket energi, barnen ska skjutsas till olika aktiviteter och middagen ska serveras varje kväll kan det vara svårt att hitta tiden att hinna städa hemmet också. Har du funderat på att anlita en städfirma? Här får du tips och råd hur du snabbt och enkelt hittar en bra städfirma för att flyttstäda malmö.

Smart städ-abonnemang
De flesta städfirmor erbjuder en abonnemangstjänst. Det innebär att de kommer hem till dig och städar regelbundet. Hur ofta företaget ska komma hem till dig bestämmer du! De flesta tycker att det är lagom att städföretaget kommer varje vecka eller varannan vecka. Första gången städfirman kommer hem till dig diskuterar ni igenom vilka ytor som ska rengöras och hur många timmar städningen kommer att ta. En del städfirmor vill gärna göra en teststädning för att kunna ge ett aktuellt pris.

Städningen
Städföretag fungerar på olika sätt. En del tar med sig egna rengöringsmedel, andra använder de medel du har hemma. En del använder checklistor för att hålla en god städrutin och för att kunden ska se vad som är gjort, andra ser mer till vad som behövs just här och just nu. För att städningen ska bli så bra som möjligt är det dock viktigt att personalen är utbildad.

Hitta bästa städfirman
Innan du anlitar en städfirma kan det vara bra att jämföra några olika firmor. Pris och vad som ingår i priset är förstås väldigt viktigt att kontrollera. Det kan också vara bra att undersöka om företaget betalar sina anställda schyssta löner och har kollektivavtal. Vissa städfirmor kan även erbjuda olika tilläggstjänster. Det kan till exempel handla om fönsterputs och flyttstädning. Skulle du vara intresserad av sådana tjänster kan det vara bra att kolla upp vilka städfirmor som erbjuder detta. En annan sak som du ska kontrollera är att städfirman som du är intresserad av är försäkrad. Skulle olyckan vara framme och något gå sönder i ditt hem när städfirman är där måste företaget ha en ansvarsförsäkring för att du ska få ut ersättning. Även nyckelhanteringen kan skilja sig mellan olika städbolag. Fråga gärna hur städbolaget hanterar sina kunders husnycklar så att du kan känna dig trygg och säker.

När du har jämfört några olika städfirmor och hittat ett bolag som du är nöjd med kan du göra en sista kontroll. Läs vad företagets kunder tycker om bolaget. Håller de tiderna? Hur fungerar städningen? Hur upplevs säkerheten och är det enkelt att komma i kontakt med företaget? Fråga runt bland vänner och bekanta. Många nöjda kunder är ofta det bästa beviset för att städbolaget är riktigt bra.