Ska du renovera badrummet själv eller anlita en byggfirma?

Det finns mycket att fundera över när det är dags att renovera badrummet, kolla badrumsrenovering stockholm tid. Till att börja med måste du tänka igenom om du ska utföra renoveringen på egen hand eller om det finns några fördelar med att anlita en byggfirma istället. Läs mer här.

Är det möjligt att själv renovera badrummet?

För en amatör är ett våtrum ett renoveringsprojekt av det svårare slaget. Om du vet med dig att du inte är det minsta händig ska du låta bli det. Anlita en byggfirma istället för att försöka uppfinna hjulet på egen hand. Du har dessutom rätt till ROT-avdrag vilket hjälper dig lite med kostnaden för renoveringen. Är du däremot händig och tycker om att renovera själv finns det inget som hindrar

Slipa

dig från att köra igång. Om du renoverar på egen hand måste du dock se till att du följer branschens regler för våtrum samt att du anlitar elektriker för alla eljobb och VVS-montörer till rörkopplingar. Väljer du att anlita en byggfirma för badrumsrenoveringar på södermalm ska du se till att firman har rätt behörigheter och certifieringar.

Regelverk och säkerhet

Eftersom badrummet är ett våtrum som utsätts för mycket fukt och vatten måste badrumsrenoveringen utföras på rätt sätt annars kan du råka ut för kostsamma fuktskador. Har du behörighet att kakla på egen hand och har koll på regelverk och säkerhet klarar du det mesta själv. Har du ingen koll alls är det bättre att du överlåter badrumsrenoveringen till experterna. Allt arbete som du utför själv gör du klokt i att dokumentera så att du kan bevisa att alla regler har följts om en eventuell skada skulle uppstå i ett senare skede.

Prata med försäkringsbolaget

Ring ditt försäkringsbolag innan du börjar renovera för att ta reda på exakt vilka krav som ställs på renoveringen för att försäkringen som du har ska fortsätta att gälla. Om inte allt blir gjort som det ska från början kan du bli utan ersättning om olyckan skulle vara framme och ställa till med skador efter renoveringen.

Begär in offerter

Väljer du att anlita en byggfirma bör du begära in offerter från flera olika hantverkare för att hitta det bästa priset. Tänk igenom vad du vill göra själv och vad du vill att experterna ska hjälpa dig med. Se till att byggfirmans hantverkare har rätt behörigheter och kolla upp referenser och recensioner.

Sätt upp en budget

Räkna på hur stor budget du behöver för att antingen utföra badrumsrenoveringen på egen hand eller anlita en byggfirma. Bestäm dig för hur du vill att badrummet ska se ut och tänk igenom hur stora kostnaderna kan bli för att få det som du vill ha det,